Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Ört- och vitlöksmarinerad lammkotlett med fänkålsgratäng och marinerade morötter
- 800 g Scan Lammkotletter
Marinad
- 2 vitlöksklyftor hackade
- 1msk rosmarin hackad
- saft och skal av ½ citron
- ½ dl olivolja
- 1 tsk salt
- 1 krm grovt krossad svartpeppar
Fänkålsgratäng
- 2 fänkålsstånd tjocka skivor
- 600 g potatis skivad
- 2 morötter skivade
- 2 vitlöksklyftor finhackade
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
Marinerade morötter
- 2 morötter
- saft och skal av 1 apelsin
- 1 pkt saffran ½ g
- 1 vitlöksklyfta finhackad
- ½ tsk kummin stött
- 2 msk olivolja