BBQ-marinerad oxfilé med vitlökskräm

BBQ-marinerad oxfilé med vitlökskräm

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • 4 skivor Scan Oxfilé ca 600 g

BBQ-marinad

  • 2 dl rödvin
  • 1 msk hickory liquid smoke
  • 2 msk farinsocker
  • 1 kanelstång
  • 1 msk rödvinsvinäger

Vitlökskräm

  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta hackad
  • 1 tsk flytande honung
Gör så här Blanda alla ingredienser till marinaden i en kastrull. Koka upp och låt svalna. Smaka av med salt och peppar. Lägg köttet i dubbla plastpåsar, häll på marinaden och låt marinera minst 30 minuter. Blanda alla ingredienser till vitlökskrämen, smaka av med salt och peppar. Grilla köttet på medelvärme 3-4 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 55° (rödrosa) eller 60° (rosa). Vid 65° är köttet genomstekt, vänt flera gånger. Låt köttet vila under lock eller smörpapper i ca 5 minuter innan det serveras. Servera oxfilén med krispig grönsallad, vitlökskräm och rostad färskpotatis.