Hel grillad ryggbiff

Hel grillad ryggbiff

Grilla För 12 personer
Ingredienser
  • 2 kg Scan ryggbiff i bit

Marinad

  • ½ dl rapsolja
  • 1 dl rödvin
  • 3 vitlöksklyftor hackade
  • 1 msk grovmalen svartpeppar
Gör så här Blanda alla ingredienser till marinaden. Putsa eventuellt köttet och lägg det i dubbla plastpåsar. Blanda marinaden och häll på den. Se till att köttet täcks ordentligt av marinaden. Låt ligga i kyl minst 2 timmar, helst över natten. Torka av köttet och grilla det på medelvarm gasolgrill eller över indirekt kolglöd. Lägg på lock. Vänd flera gånger under grillningen. Grilla tills innertemperaturen är 60°, det tar ca 45 minuter-1 timme. Låt köttet vila i smörpapper ca 20 minuter innan det skärs upp. Salta köttet före servering. Servera med potatissallad och soltorkade tomater.