Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Grillad ytterfilé med citronsmakande potatissallad
- 1 st Scan Ytterfilé, mörad, ca 800 g
Glaze
- 1 msk honung
- 1 msk kinesisk soja
- ½ msk citronsaft
Potatissallad
- 600 g färskpotatis
- 250 g grön sparris
- 2 dl gröna ärter
- ½ dl dill, grovhackad
- ½ dl gräslök, grovt strimlad
- rivet skal av 1 citron
- 2 msk olivolja
- 1 msk pressad citronsaft
2. Skrubba potatisen och skär sparrisen i bitar. Koka potatisen och låt sparrisen koka med de 3 sista minuterna. Häll av vattnet. Låt svalna något.
3. Blanda den ljumma potatisen och sparrisen med ärter, dill, gräslök och citronskal.
4. Vispa ihop olja och citronsaft, smaka av med salt och peppar. Häll den över potatissalladen vid serveringen.
5. Grilla köttet på medelvärme tills köttets innertemperatur är 68°, ca 15 minuter. Vänd ytterfilén flera gånger och pensla med glazen under tiden. Låt köttet vila ca 10 minuter innan det skärs upp. Servera köttet med potatissalladen.