Grillad ytterfilé med citronsmakande potatissallad

Grillad ytterfilé med citronsmakande potatissallad

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • 1 st Scan Ytterfilé, mörad, ca 800 g

Glaze

  • 1 msk honung
  • 1 msk kinesisk soja
  • ½ msk citronsaft

Potatissallad

  • 600 g färskpotatis
  • 250 g grön sparris
  • 2 dl gröna ärter
  • ½ dl dill, grovhackad
  • ½ dl gräslök, grovt strimlad
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
Gör så här 1. Blanda alla ingredienser till glazen.

2. Skrubba potatisen och skär sparrisen i bitar. Koka potatisen och låt sparrisen koka med de 3 sista minuterna. Häll av vattnet. Låt svalna något.

3. Blanda den ljumma potatisen och sparrisen med ärter, dill, gräslök och citronskal.

4. Vispa ihop olja och citronsaft, smaka av med salt och peppar. Häll den över potatissalladen vid serveringen.

5. Grilla köttet på medelvärme tills köttets innertemperatur är 68°, ca 15 minuter. Vänd ytterfilén flera gånger och pensla med glazen under tiden. Låt köttet vila ca 10 minuter innan det skärs upp. Servera köttet med potatissalladen.