Grillad fläskfilé späckad med merguez

Grillad fläskfilé späckad med merguez

Grilla För 8 personer
Ingredienser
  • 1.2 kg Scan fläskfilé
  • 4 Scan merguez

Örtmarinad

  • 4 msk soja
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk färska örter t ex timjan eller rosmarin
  • 4 vitlöksklyftor skivade

Rödbetsquinoa

  • 4 dl quinoa röd eller svart
  • 1 liten bit rödkål. strimlad
  • 1 rödlök skivad
  • 4 kokta färska rödbetor eller 8 inlagda klyftade
  • 4 torkade fikon eller 1 dl russin
  • 1 tsk vitlökssalt
  • 75 g feta- eller getost

Vitlöksdressing

  • 2 dl matyoghurt
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 tsk flytande honung
Gör så här Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Fräs kål och lök i lite olivolja några minuter. Lägg i rödbetor, fikon och quinoa. Smaka av med vitlökssalt och smula över osten. Blanda alla ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och peppar.

Dela varje filé i två bitar och gör ett hål längs genom hela köttet. Det görs lättast med en smal, vass kniv eller ett runt brynstål. Fyll hålet med korv. Lägg köttet i dubbla plastpåsar. Vispa ihop marinaden och häll på. Låt marinera i kyl i minst 30 minuter.

Torka av köttet lite och grilla på medelvärme, ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 65 °. Låt köttet vila innan det skärs upp.
Servera med quinoasallad och dressing. Garnera gärna med färsk rosmarin.