Yoghurtmarinerade karréspett med gul couscous

Yoghurtmarinerade karréspett med gul couscous

Grilla För 8 personer
Ingredienser
  • 8 skivor scans fläskkarré ca 1.2 kg
  • grillspett blötlagda

Marinad

  • 4 dl matyoghurt
  • 4 tsk gurkmeja
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 tsk rivet citronskal

Gul Couscous

  • 4 dl couscous
  • ½ g saffran
  • 2 st paprikor
  • ½ gurka
  • 5 vårlökar
  • 3 msk persilja hackad
  • 2 vitlöksklyftor hackade
  • ½ dl olivolja
  • saften av ½ citron
  • 2 dl cashewnötter salta
Gör så här Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Skär fläskkarren i tärningar. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll i marinaden. Låt marinera i kyl minst 30 minuter. Trä upp köttet på spett och grilla på medelvarm grill ca 5 minuter. Vänd spetten några gånger under grillningen. Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen och tillsätt ½ g saffran i vattnet. Skär grönsakerna i fina bitar och blanda med couscousen. Smaka av med lite olivolja, citronsaft, salt och peppar. Strö över nötterna.