Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Grillad flinta och toscansk brödsallad med dinkel
- 1 Scan Flintastek Chili, ca 870 g
Toscansk brödsallad
- 2 dl Dinkel
- 4 Tomater, tärnade
- 1 Rödlök, i klyftor
- 2 msk Rödvinsvinäger
- 2 msk Vatten
- 2 msk Olivolja
- 3 skivor Lantbröd, ej dagsfärskt
- ½ burk Inlagda paprikor à 200 g
- 1 msk Kapris
- Färsk babyspenat
2. Blanda tomater, lök, vinäger, vatten och olja. Smaka av med salt och peppar. Blanda i brödet skuret i tärningar och låt det svälla lite.
3. Tillsätt sedan dinkel, strimlad paprika, kapris och spenat. Smaka av salladen igen.
4. Skär 2-3 snitt i svålen på flintasteken. Grilla den på medelvärme över glöd eller på gasolgrill tills innertemperaturen är 68º ca 20 minuter. Vänd köttet 5-6 gånger under grillningen. Låt köttet vila en stund innan det serveras.
5. Servera den grillade flintan i tunna skivor med brödsalladen.