Grillad flinta och toscansk brödsallad med dinkel

Grillad flinta och toscansk brödsallad med dinkel

Grilla
Ingredienser
  • 1 Scan Flintastek Chili, ca 870 g

Toscansk brödsallad

  • 2 dl Dinkel
  • 4 Tomater, tärnade
  • 1 Rödlök, i klyftor
  • 2 msk Rödvinsvinäger
  • 2 msk Vatten
  • 2 msk Olivolja
  • 3 skivor Lantbröd, ej dagsfärskt
  • ½ burk Inlagda paprikor à 200 g
  • 1 msk Kapris
  • Färsk babyspenat
Gör så här 1. Koka dinkel enligt anvisning på förpackningen.

2. Blanda tomater, lök, vinäger, vatten och olja. Smaka av med salt och peppar. Blanda i brödet skuret i tärningar och låt det svälla lite.

3. Tillsätt sedan dinkel, strimlad paprika, kapris och spenat. Smaka av salladen igen.

4. Skär 2-3 snitt i svålen på flintasteken. Grilla den på medelvärme över glöd eller på gasolgrill tills innertemperaturen är 68º ca 20 minuter. Vänd köttet 5-6 gånger under grillningen. Låt köttet vila en stund innan det serveras.

5. Servera den grillade flintan i tunna skivor med brödsalladen.