Limepenslat grillspjut med kryddcouscous och honungsyoghurt

Limepenslat grillspjut med kryddcouscous och honungsyoghurt

Grilla
Ingredienser
  • 1 Scan Piggham Grillspjut, ca 800 g
  • ½ dl ketjap manis
  • rivet skal och saft av ½ lime

Kryddcouscous

  • 200 g späda morötter
  • 200 g färsk sparris
  • 1 msk fänkålsfrön
  • ½ msk mald koriander
  • ½ msk mald spiskummin
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 4 dl couscous

Honungsyoghurt

  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk honung
Gör så här Blanda ketjap manis med limeskal och -saft. Pensla köttet med en del av marinaden, spar resten. Grilla köttet runt om på medelvärme över glöd eller på gasolgrill, tills innertemperaturen är 65°C, ca 20 minuter. Pensla med resten marinaden efterhand under grillningen. Låt köttet vila ca 15 minuter i smörpapper eller folie innan det skärs upp. Ansa morötterna och sparrisen. Pensla med lite olja. Salta och peppra. Grilla dem några minuter tills de är mjuka. Stöt fänkålsfröna i en mortel. Fräs kryddor och lök i lite smör i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt vatten och salt, låt koka upp. Häll i couscousen och dra kastrullen åt sidan. Låt stå 5 minuter under lock. Rör sedan i couscousen med en gaffel så att den blir fluffig. Tillsätt de grillade grönsakerna. Blanda yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar. Servera det grillade köttet skuret i tunna sneda skivor med kryddcouscous, honungsyoghurt och en krispig grönsallad.