Chili con carne

Chili con carne

För 4 personer
Ingredienser
  • 400 g Scan nötfärs
  • ca 6 dl kokta, vita bönor eller kidneybönor
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • ½ dl vatten
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 2-3 tsk chilipulver
  • ev 1 tsk oregano eller timjan
  • 1 stor paprika
Gör så här Skala och hacka löken. Låt fettet bli ljusbrunt i en gryta. Bryn köttfärsen och lägg i och fräs löken. Tillsätt vatten, tomater, pressad vitlök, salt och kryddor. Koka under lock på svag värme 15-20 minuter. Dela, kärna ur och hacka paprikan under tiden. Tillsätt den och de kokta bönorna och koka ca 5 minuter. Smaka av. Servera med ett gott bröd och en tomatsallad.