Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Citrondoftande lammstek
- 1 Scan lammstek utan ben
- 3 vitlöksklyftor
- skal från 1 citron
- 1 kruka persilja
- 2 tsk flingsalt
Fetafyllda paprikor
- 2 stora röda paprikor
- 200 g mager fetaost
- ½ burk kesella 10% à 250 g
- Crema di balsamico (balsamicosirap)
Färgglad bönsallad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 rödlök, hackad
- 1 grön paprika, hackad
- 5 sardeller, hackade
- 2 burkar blandade bönor à 410 g avrunna
- 1 citron, pressad
- 100 g cocktailtomater, halverade
- 3 msk persilja, hackad
Höj värmen i ugnen till 225ºC. Dela, kärna ur och skär paprikorna i kvartar. Smula osten och rör i kesellan. Fördela oströran i paprikakvartarna och gratinera i ugn ca 15 minuter tills osten fått lite färg. Ringla över Crema di balsamico.
Fräs grönsakerna till bönsalladen lätt i lite olja tillsammans med sardellerna. Blanda i bönorna, pressa i citronen och låt allt bli varmt. Strö över cocktailtomaterna och persiljan. Smaka av med salt och peppar. Sila och spar skyn som blivit kvar i formen.
Vid servering hettas skyn från formen och folien upp med lite vatten. Låt det koka upp och red ev av med lite maizena. Skiva köttet, salta och peppra. Häll den varma skyn över. Servera med tillbehören.