Sesamstekt rostas med varm sallad

Sesamstekt rostas med varm sallad

För 8 personer
Ingredienser
  • 1 kg Scan Rostas i bit
  • 1 msk sesamfrön
  • 30 g flagad parmesanost

Ugnsstekta rotfrukter och paprika

  • 2 kg potatis, morot, palsternacka
  • och paprika i smala bitar
  • 100 g grönsallad, t ex machésallat
  • ½ msk flingsalt

Dressing

  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • 2 msk fransk senap
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 4 msk flytande honung
  • 1 äggula
  • 1 dl olivolja
Gör så här Sätt ugnen på 125ºC. Stek köttet i het panna i lite smör. Lägg köttet i en ugnssäker form. Salta, peppra och strö över sesamfrön. Stek köttet i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58-60ºC, för ett rosa kött, ca 30 min. Lägg rotfrukterna på en plåt. Ta ut köttet ur ugnen och låt det vila ca 20 min innan det skärs upp. Höj ugnsvärmen till 225ºC och sätt in rotfrukterna ca 15 min. Strö paprikan över rotfrukterna och stek ytterligare 5 min tills allt är mjukt och har fått fin färg. Salta och peppra. Lägg köttskivorna på ett fat och strö över osten. Blanda samman alla ingredienser utom oljan till dressingen. Mixa dressingen med en stavmixer. Tillsätt oljan lite i taget under vispning. Blanda de varma ugnsstekta grönsakerna med sallaten och 1/3 av dressingen. Strö över flingsalt. Servera resten av dressingen till köttet.