Charktallrik med röd paprikasylt

Charktallrik med röd paprikasylt

För 8 personer
Ingredienser
  • 4 förp Scan t ex Källarrökt nötrulle,
  • Grönpepparchorizo eller
  • Lufttorkad skinka
  • ½ Må Gott korv Enrissmak à 300 g

Paprikasylt

  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, grovhackade
  • 4 röda paprikor, i bitar
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk flytande honung
  • ¾ tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 kanelstång
Gör så här Fräs lök och vitlök någon minut i lite olivolja i en stekpanna. Lägg ner paprikan och låt den fräsa med tills den blir mjuk, ca 15 min. Tillsätt vinäger, honung, salt och peppar. Mixa till en syltliknande konsistens. Lägg i kanelstången och koka paprikasylten tills vätskan kokat in. Ta bort kanelen. Smaka eventuellt av med ytterligare vinäger och honung. Häll upp i en glasburk och låt kallna. Servera paprikasylten till charkdelikatesserna. Paprikasylten kan förvaras i kylskåp ca 1 vecka.