Fläskkotlett med pumpa- och rucolasallad

Fläskkotlett med pumpa- och rucolasallad

För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan Pigghamkotlett i bit
  • 400 g pumpa. i kuber
  • ca 100 g rucolasallat
  • 25 g parmesanost. hyvlad

Äppelvinägrett

  • 2 msk olivolja
  • 2 äpplen. i tärningar
  • 1 kruka färsk hackad dragon
  • saften av en citron
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 tsk senapsfrön
Gör så här Sätt ugnen på 150ºC. Dela köttet i två delar längs med. Bryn köttet runt om i lite smör i en stekpanna. Lägg över köttet i en ugnssäker form. Stek klart köttet i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65º C, ca 15 min. Ta ut köttet och låt det vila ca 10 min innan det skärs upp.

Stek pumpan i lite smör i stekpannan. Blanda pumpa, rucola och ost. Vispa ihop olivolja, äpple, dragon, citronsaft, honung och senapsfrö. Smaka av med salt och peppar. Servera köttet med salladen och vinägretten.