Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Revbensspjäll med tomat och fänkål
- 800 g Scan Gårdskött, revbensspjäll
- 3 vitlöksklyftor
- 2 dl vitt vin
- 1 pkt saffran, ½ g
- 6 dl tomatjuice
- 3 tomater, halverade
- 2 fänkål, i skivor
- 8 pärllökar
- ½ kruka persilja
- 10-12 svarta oliver
- 1 msk kapris
2. Dela spjället i ribbor. Bryn dem runt om i lite smör i en stekpanna. Salta och peppra. Låt hackad vitlök fräsa med en stund. Häll i vin, saffran och tomatjuice. Låt koka upp.
3. Lägg tomater, fänkål och lökar tillsammans med revbensspjäll och tomatsås i en ugnssäker form. Tillaga i mitten av ugnen ca 1 timme.
4. Garnera med persilja, oliver och kapris. Servera spjällen med kokt eller rostad potatis.