Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Rödvinsbräserad högrev med honungsglaserade rotfrukter
- 600 g Scan högrev, i bit
- 1 gul lök, i stora bitar
- 4 vitlöksklyftor, hackade
- 1 kruka färsk timjan
- 2 dl rödvin
- 2 dl köttbuljong
- 2½ msk maizena
Honungsglaserade rotfrukter
- 3 morötter, i bitar
- 3 palsternackor, i bitar
- ½ kålrot, i bitar
- ¼ rotselleri, i bitar
- 2 msk flytande honung
- ½ dl bladpersilja, strimlad
Lägg rotfrukterna på en plåt. Blanda dem med honung, salt och peppar. När köttet är klart tas det ut ur ugnen och får vila i grytan ca 20 min under lock. Höj ugnstemperaturen till 225ºC och rosta rotfrukterna i mitten av ugnen ca 20 min.
Ta upp köttet och skiva det. Sila vätskan från grytan i en kastrull. Rör ut maizena i lite kallt vatten och häll det i kastrullen. Låt koka upp och sjud i 2 min under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
Servera köttet med rotfrukterna och såsen. Garnera med persilja.