Rödvinsbräserad högrev med honungsglaserade rotfrukter

Rödvinsbräserad högrev med honungsglaserade rotfrukter

För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan högrev, i bit
  • 1 gul lök, i stora bitar
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 kruka färsk timjan
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl köttbuljong
  • 2½ msk maizena

Honungsglaserade rotfrukter

  • 3 morötter, i bitar
  • 3 palsternackor, i bitar
  • ½ kålrot, i bitar
  • ¼ rotselleri, i bitar
  • 2 msk flytande honung
  • ½ dl bladpersilja, strimlad
Gör så här Sätt ugnen på 175ºC. Bryn köttet runt om i lite smör i en ugnssäker gryta. Tillsätt lök, vitlök, timjan, vin och buljong. Sätt in grytan i nedre delen av ugnen och tillaga tills köttets innertemperatur är 75ºC, ca 1 tim.

Lägg rotfrukterna på en plåt. Blanda dem med honung, salt och peppar. När köttet är klart tas det ut ur ugnen och får vila i grytan ca 20 min under lock. Höj ugnstemperaturen till 225ºC och rosta rotfrukterna i mitten av ugnen ca 20 min.

Ta upp köttet och skiva det. Sila vätskan från grytan i en kastrull. Rör ut maizena i lite kallt vatten och häll det i kastrullen. Låt koka upp och sjud i 2 min under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
Servera köttet med rotfrukterna och såsen. Garnera med persilja.