Honungskryddad kotlettrad

Honungskryddad kotlettrad

Ungssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 800 g Scan Gårdskött, Kotlett benfri
  • 3 syrliga äpplen, i klyftor
  • 4 plommon, halverade
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • ½ citron, i klyftor
  • 1 kanelstång

Honungsglaze

  • 1½ msk flytande honung
  • ½ msk kinesisk soja
  • 1 tsk ingefära mald
  • 1 msk pressad citron
  • 2 krm kanel mald
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar

Sås

  • 3 dl steksky eller köttbuljong
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk soja
Gör så här 1. Sätt ugnen på 175ºC.

2. Bryn kotletten i lite smör i en stekpanna. Salta och lägg den i en stor ugnssäkert form. Blanda samman glazen och pensla köttet med det. Lägg frukten runt omkring köttet. Dela kanelstången och stick ner den bland frukten. Sätt i en köttermometer med spetsen i mitten av köttet. Sätt in fatet i ugnen ca 20 min.

3. Pensla på resten av honungsglazen under tiden köttet steks. Köttet är klart när innertemperaturen är 65º. När köttet är klart, låt det vila under smörpapper ca 15 min innan det skärs upp i skivor.

4. Blanda sky, crème fraiche och mjöl i en kastrull. Låt såsen sjuda i 5 min. Smaka av med soja, salt och peppar. Servera köttet i skivor med fruktblandningen, ugnsstekta potatisklyftor och såsen.