Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Flinta med coleslaw, tomat- och mangosallad
- 1 Scan Flintastek ca 870 g
Coleslaw
- 300 g Vitkål
- 1½ tsk Salt
- 1 krm Kummin, mald
- 1 tsk Socker
- 1 krm Vitpeppar
- 1 dl Lätt crème fraiche
- 1 msk Majonnäs
Tomat- och mangosallad
- 1 Mango
- 1 Rödlök
- 4 Tomater
- 1 msk Vitvinsvinäger
- 3 msk Rapsolja
2. Skala och riv moroten. Rör ner morot, kummin, socker, peppar, crème fraiche och majonnäs i vitkålen. Blanda väl och smaka av.
3. Skala mango och rödlök. Finhacka rödlöken. Skär mango och tomat i centimeterstora bitar. Blanda mango, tomat, rödlök, vinäger och rapsolja. Krydda med peppar.
4. Skär 2-3 snitt i svålen på flintasteken. Grilla den 15-20 cm över glöd, ca 20 min eller tills innertemperaturen är 68°C. Vänd köttet 5-6 gånger under grillningen. Flintasteken ska bli genomstekt och samtidigt få fin stekyta. Skär steken i tunna sneda skivor.
5. Servera med salladen, coleslaw och kokt färskpotatis eller bakad potatis.