Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Grillspett med apelsin- och basilikamarinerade grönsaker
- 2 förp Pigghamspett Beach BBQ à 400 g
- 1 kruka basilika
- 1 dl pressad apelsinsaft
- 1 msk konc apelsinjuice
- 1 dl olivolja
- salt och peppar
- 2 mozzarellaostar à 125 g
- 12 knippmorötter
- 1 kg färskpotatis
Skär osten i stora tärningar och blanda med basilikavinägretten.
Skala och koka morötterna knappt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt morötterna rinna av på papper. Pensla dem med lite olivolja. Grilla moröttterna över glöd tills de blir mjuka. Krydda dem med salt och peppar.
Borsta och koka potatisen. Dela stora potatisar. Lägg morötter, potatis och ost i en form. Häll över vinägretten.
Grilla spetten 5-10 cm över glöd, ca 2 min på varje sida. Det går även att steka de i ugn i 250°C eller grilläge i ca 2 min på varje sida.
Servera spetten med de marinerade grönsakerna.