Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Hamburgare med grillad bakpotatis
- 4 Scan Bistrohamburgare à 190 g
- 4-6 st färska lökar
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
- 1 tsk strösocker
- ½ tsk timjan
- 2 stora bakpotatisar
- 4 skivor lantbröd
- 2 dl crème fraiche, franska örter
- blandad sallad, t ex jungfrusallad
- 2 tomater
Skär bakpotatisen i centimetertjocka skivor. Koka dem i lättsaltat vatten i 5 min. Häll av vattnet och låt potatisen rinna av på papper. Grilla över glöd tills de blir mjuka, ca 5 min.
Grilla de frysta hamburgarna 10-15 cm över glöd i ca 10 min eller stek i stekpanna. Vänd några gånger.
Servera med potatis, lök, grillat lantbröd, crème fraiche, grillad tomat och sallad.
Tips! Löken går bra att göra i förväg i ugn, 200°C och bara värma upp på grillen när man vill äta.