Hamburgare med grillad bakpotatis

Hamburgare med grillad bakpotatis

För 4 personer
Ingredienser
  • 4 Scan Bistrohamburgare à 190 g
  • 4-6 st färska lökar
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 tsk strösocker
  • ½ tsk timjan
  • 2 stora bakpotatisar
  • 4 skivor lantbröd
  • 2 dl crème fraiche, franska örter
  • blandad sallad, t ex jungfrusallad
  • 2 tomater
Gör så här Skär löken i klyftor. Lägg dem på ett folieark och ringla över olivolja. Krydda med salt, peppar, socker och timjan. Vik ihop foliepaketet så att det blir tätt och lägg det på grillen i ca 20 min.

Skär bakpotatisen i centimetertjocka skivor. Koka dem i lättsaltat vatten i 5 min. Häll av vattnet och låt potatisen rinna av på papper. Grilla över glöd tills de blir mjuka, ca 5 min.

Grilla de frysta hamburgarna 10-15 cm över glöd i ca 10 min eller stek i stekpanna. Vänd några gånger.

Servera med potatis, lök, grillat lantbröd, crème fraiche, grillad tomat och sallad.

Tips! Löken går bra att göra i förväg i ugn, 200°C och bara värma upp på grillen när man vill äta.