Fläskkotlett med chilirostad sötpotatis

Fläskkotlett med chilirostad sötpotatis

För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan Fläskkotlett benfri
  • 4 sötpotatisar
  • 3 msk mild olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 liten röd chilifrukt
  • 1 dl Kesella
  • 1 kruka gräslök
Gör så här Sätt ugnen på 225°C. Tvätta och skär sötpotatisen i klyftor och blanda med olivolja, grovhackad vitlök, flingsalt och finhackad chilifrukt. Bred ut potatisen på en ugnsplåt och rosta i ugnen i ca 20 minuter. Pensla lite olja på köttet och krydda generöst med salt och nymalen svartpeppar. Grilla köttet i grillpanna på hög värme tills det får fin färg. Lägg in det i ugnen i ca 3 minuter och låt det vila i några minuter på en tallrik. Hacka gräslöken fint och blanda med kesellan. Smaka av med salt och peppar. Servera kesellan ovanpå köttet och den rostade sötpotatisen till.