Äpple- och rotfruktssallad med källarrökt bog

Äpple- och rotfruktssallad med källarrökt bog

För 4 personer
Ingredienser
  • ca 300 g Scan Källarrökt Bog från delidisken
  • 6 potatisar, av fast sort
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 äpplen, i tärningar t ex Granny Smith
  • 1 knippe bladpersilja
  • 2 msk kapris
  • salt och svartpeppar från kvarn

Vinägrett

  • 2 tsk grov dijonsenap
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • ½ dl rapsolja
Gör så här Skala och skär potatis och rotfrukter i fina stavar, koka dem nästan mjuka i saltat vatten var för sig (de har olika koktid), skölj dem hastigt i kallt vatten så att kokningen avstannar. Salta och peppra. Blanda ihop alla ingredienser till salladen. Plocka i bladpersiljan och kapris, vänd runt försiktigt. Blanda en vinägrett med senap, vinäger och olja. Häll över salladen. Lägg upp på fat tillsammans med den källarrökta bogen.