Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Frasiga nyårskarameller
- 100 g Scan Rökt skinka, skivad
- 100 g skalade räkor
- skalet av en lime
- 1 msk sweet chilisås
- 1-2 msk hackad koriander
- 40 blad filodeg 10x10 cm
- 1 dl olja
Sås
- 1 dl japansk soja
- 1 tsk sesamfrö
- saften av ½ lime
2. Strimla skinkan, hacka räkorna. Blanda med limeskal, sweet chilisås och koriander.
3. Lägg två blad filodeg ovanpå varandra. Pensla kanterna med olja. Vänd och pensla kanterna på andra sidan. Lägg på 2 tsk fyllning på varje. Snurra ihop dem till en påse och ställ dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda dem 10-15 min. Blanda samman såsen. Servera med såsen.