Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Päronskinka
- 8-10 skivor Scan Piggham julskinka
- 1 burk konserverade päron 400 g
- 2 dl lätt crème fraiche
- 2 tsk curry
- 1 dl svarta oliver
- Smörgåskrasse
Lägg väl avrunna, skivade konserverade päron i en form. Rulla tunna skivor av julskinkan och lägg ovanpå. Blanda crème fraiche och curry, smaka av med salt. Häll såsen över skinkan. Värm skinkan lite lätt i ugnen i ca 5 minuter. Garnera med urkärnade svarta oliver och smörgåskrasse.
Servera med varm kokt potatis och en sallad.