Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Kryddig köttgryta
- 500 g Scan Ryggbiff
- 1 msk kinesisk soja
- 8 torkade aprikoser
- 1 pkt Kelda klassisk gräddsås 2½ dl
- 2 krm mald kanel
- 2 st stjärnanis
- 1 dl mjölk
Strimla biffen. Stek köttet i lite matfett i en stekpanna. Salta och peppra och tillsätt kryddorna. Häll över såsen, aprikoser, soja och mjölken. Blanda samman och låt grytan sjuda några minuter.
Servera med kokt ris och broccoli.