Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Glansgriljerad julskinka
- 1 Scan Piggham kokt julskinka, ca 3-4 kg
Glasering
- 4 msk Farinsocker
- 2-3 kvistar Rosmarin
2. Skär bort lite av fettet så att det blir ett ca 1-2 cm lager kvar. Skär det sedan i ett rutmönster.
3. Strö över rikligt med farinsocker på julskinkan. Stick in små buketter med rosmarin eller sätt i en kryddnejlika i varje ruta.
4. Griljera ca 20 minuter eller tills sockret smält och skinkan har fått fin färg.
Ställ skinkan kallt efter grilljeringen.