Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Entrecote med soja- och sesamglaze
- 1 förp Scan Gourmet Entrecote, ca 350 g
Glaze
- 3 msk farinsocker
- ½ dl soja
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk sesamolja
- 2 msk sweet chilisås
- 1 msk sesamfrön
Till servering
- 1 bit purjolök, hackade jordnötter och koriander, samt ris eller nudlar
Pensla köttet med lite olja. Hetta upp en stekpanna. Stek köttet tills köttsaften börjar tränga upp på den råa sidan, sänk värmen och stek sammanlagt ca 5 min för medium stekt, 3-4 min för blodig och ca 7 min för genomstekt.
Pensla på rikligt med glaze på köttytan. Strö över strimlad purjolök och hackade jordnötter samt lite plockad koriander. Servera med t ex ris eller nudlar.