Entrecote med soja- och sesamglaze

Entrecote med soja- och sesamglaze

För 2 personer
Ingredienser
  • 1 förp Scan Gourmet Entrecote, ca 350 g

Glaze

  • 3 msk farinsocker
  • ½ dl soja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk sesamfrön

Till servering

  • 1 bit purjolök, hackade jordnötter och koriander, samt ris eller nudlar
Gör så här Blanda ingredienserna till sojaglazen i en kastrull. Sjud på svag värme till en simmig konsistens och låt svalna.

Pensla köttet med lite olja. Hetta upp en stekpanna. Stek köttet tills köttsaften börjar tränga upp på den råa sidan, sänk värmen och stek sammanlagt ca 5 min för medium stekt, 3-4 min för blodig och ca 7 min för genomstekt.

Pensla på rikligt med glaze på köttytan. Strö över strimlad purjolök och hackade jordnötter samt lite plockad koriander. Servera med t ex ris eller nudlar.