Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Ugnsstekt biff på rösti med grönsaksbearnaise
- 1 Scan Ryggbiff i bit, ca 700 g
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk smör
- 1 tärnad morot
- ½ tärnad rotselleri
- 2 dl grönsaksbuljong
- 50 g smör
- 1 msk vinäger
- 1 msk hackad persilja
- 1 tsk hackad färsk dragon
- 4-6 stora potatisar
- 2 msk rapsolja
Koka morots- och selleritärningarna mjuka i grönsaksbuljongen. Mixa med stavmixer till puré. Vispa i smör och smaka av med vinäger. Tillsätt hackad persilja och dragon. Salta och peppra.
Riv potatisen grovt på rivjärn, pressa ur vattnet. Salta och peppra. Ta en handfull riven potatis. Lägg och forma runda kakor i het stekpanna med olja. Stek röstin tills de fått fin färg i kanterna. Vänd och stek dem färdiga.
Skär köttet i skivor och servera.