Pepparstekt oxfilé med rödvinsås och grönsaker

Pepparstekt oxfilé med rödvinsås och grönsaker

För 2 personer
Ingredienser
  • ca 250 g Scan Gourmet Oxfilé
  • 1 msk grovkrossad peppar och havssalt
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl rödvin
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 1 dl kalvfond
  • 1 tsk maizena
  • 4 schalottenlökar
  • 300 g blandade grönsaker, t ex haricots verts,
  • sockerärtor eller små gröna örtor

Till servering

  • Potatismos
Gör så här Krydda köttet med peppar och salt. Stek köttet i smör i en stekpanna. Vänd när köttsaften börjar tränga upp på den råa sidan. Sänk värmen och stek sammanlagt ca 5 min för medium stekt, 3-4 min för blodig och ca 7 min för genomstekt. Smält sockret i en tjockbottnad kastrull och låt det bli ljusbrunt. Slå på rödvin, vinäger och kalvfond. Låt koka någon minut. Red av med maizena utrört i vatten. Skala, skiva och fräs schalottenlöken i smör. Koka bönor och ärtor i lättsaltat vatten. Spola dem i kallt vatten. Värm grönsakerna med löken vid serveringen. Värm såsen och vispa i kallt smör innan serveringen. Smaka av med salt och peppar. Servera med ett gott potatismos.