Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Oxfilé i kantarellsås med potatistortilla
- 600 g Scan oxfilé
- 300 g kantareller
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2½ dl matlagningsgrädde
Potatistortilla
- 800 g rå tärnad potatis
- 1 skivad gul lök
- 2 msk olivolja
- 2 ägg
Till servering
- Vattenkrasse och tomater
2. Vispa ihop ägg, salt och peppar i en bunke. Vänd ner potatis och lök. Hetta upp resten av oljan i stekpannan, häll i tortillablandningen och stek på medelvärme tills tortillan har stelnat på undersidan. Vänd och stek färdig, ca 5 minuter.
3. Skär oxfilén i 4 portionsbitar. Bryn i lite smör i en het stekpanna i någon minut på varje sida. Salta, peppra och lägg över på en tallrik.
4. Stek kantarellerna tillsammans med vitlök i lite smör i stekpannan i ett par minuter. Lägg tillbaka köttet, tillsätt grädde och låt sjuda i ca 4 minuter. Vänd köttet efter halva tiden.
Tips! Servera med vattenkrasse och tomater.