Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Flintastek med rostad majs och sötpotatis
- 1 förp Scan Flintastek, chili, ca 870g
CITRONPEPPARGLAZE
- rivet skal och saft av 1 citron
- 2 msk honung
- 1 tsk grovmalen svartpeppar
ROSTAD MAJS OCH SÖTPOTATIS
- 4 skalade sötpotatisar i grova bitar
- 2 msk olivolja
- 2 okokta färska eller frysta majskolvar
- 1 finhackad röd chilifrukt
- 2 msk färskpressad limesaft
- 1 msk finhackad färsk koriander
2. Blanda citronskal, -saft, honung och svartpeppar i en skål.
3. Skär 2-3 snitt i svålen på flintasteken. Grilla köttet ungefär 15 cm över glöden i ca 20 minuter, tills innertemperaturen är 65°C. Vänd 5-6 gånger under grillningen. Pensla på citronpepparglazen mot slutet.
4. Vänd potatisbitarna i olivolja på en plåt eller i ugnssäker form. Skär av majskornen från kolvarna och blanda dem med potatisen. Rosta i ugnen ca 20 minuter. Smaksätt med chili, limesaft och koriander.
5. Servera köttet med rostad majs och potatis.