Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Biffstek med varm waldorf
- 600 g Scan ryggbiff
- 1 msk smör
- salt och peppar
POTATIS- OCH JORDÄRTSKOCKSPURÉ
- 5 medelstora, skalade potatisar
- 10 medelstora skalade jordärtskockor
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
VARM WALDORF
- ½ strimlad rotselleri
- 12-15 valnötshalvor
- 1 dl vispgrädde
SMÖRAD SKY
- 2 dl mörk kalvbuljong
- 2 krm rödvinsvinäger
- 2 msk smör
- maizena
TILL SERVERING
- lite färsk timjan
- ½ skivad rödlök