Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Strimlad lövbiff med aprikos & svamp
- 500 g Scan lövbiff
- 4 gula lökar, klyftade
- 1 msk matolja
- 4 dl kokt bulgurvete
- 100 g champinjoner, i mindre bitar
- 1 rött äpple med skal, i mindre bitar
- 10 aprikoser i mindre bitar
- 2 msk balsamvinäger
- ½ dl grovhackad bladpersilja
- 3 msk olivolja
- ev tryffelolja
Strimla köttet fint och stek det tillsammans med bulgurvete och svamp i lite smör i en het stekpanna ett par minuter. Tillsätt äppel- och aprikosbitar och stek ytterligare någon minut. Häll i balsamvinäger och låt koka in.
Vänd ner persilja och smaksätt med salt och peppar. Häll olivoljan i en skål och smaksätt med tryffelolja, salt och peppar.
Servera köttet med den ugnsstekta löken.