Strimlad lövbiff med aprikos & svamp

Strimlad lövbiff med aprikos & svamp

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 500 g Scan lövbiff
  • 4 gula lökar, klyftade
  • 1 msk matolja
  • 4 dl kokt bulgurvete
  • 100 g champinjoner, i mindre bitar
  • 1 rött äpple med skal, i mindre bitar
  • 10 aprikoser i mindre bitar
  • 2 msk balsamvinäger
  • ½ dl grovhackad bladpersilja
  • 3 msk olivolja
  • ev tryffelolja
Gör så här Sätt ugnen på 200°C. Vänd lökklyftorna i olja i en ugnssäker form. Stek dem i ugnen tills de har fått färg, ca 10 minuter.
Strimla köttet fint och stek det tillsammans med bulgurvete och svamp i lite smör i en het stekpanna ett par minuter. Tillsätt äppel- och aprikosbitar och stek ytterligare någon minut. Häll i balsamvinäger och låt koka in.
Vänd ner persilja och smaksätt med salt och peppar. Häll olivoljan i en skål och smaksätt med tryffelolja, salt och peppar.
Servera köttet med den ugnsstekta löken.