Svampgratäng på långa makaroner

Svampgratäng på långa makaroner

För 4 personer
Ingredienser
  • 500 g Scan rostbiff
  • 300 g långa makaroner eller spagetti
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 msk smör
  • 1 förp Kelda svampsås 3 dl
  • 4 msk gratängost, riven
  • 2 msk persilja, strimlad
Gör så här Sätt ugnen på 175°C. Koka pastan enligt förpackningsanvisning. Strimla köttet fint och stek det tillsammans med svamp- och lökskivorna i smör i en stekpanna tills de fått färg. Tillsätt champinjonsåsen och koka ihop några minuter. Vänd ner pastan, osten och persiljan i såsen. Spara lite av pastan och osten att för att lägga överst. Smaksätt med salt och peppar. Fördela blandningen i en ugnssäker form. Gratinera i ugnen ca 15 minuter.