Gratinerad falukorv med potatispuré

Gratinerad falukorv med potatispuré

Ungssteka För 6 personer
Ingredienser
  • 800 g Scan falukorv
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 100 g cheddarost
  • 3 msk grov senap

POTATISPURÉ

  • 1,2 kg mjölig potatis
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
Gör så här Sätt ugnen på 175°C. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skär tomaterna tunt. Riv osten. Skär djupa snitt i falukorven med ca 1 cm mellanrum. Fyll varje snitt med lök, tomat, ost och senap.
Gratinera i ugn i ca 20 minuter eller tills osten fått gyllenbrun färg.

Skala potatisen och koka tills den är mjuk. Häll av vattnet och ånga av potatisen ordentligt på spisen. Pressa den kokta potatisen i en bunke. Koka upp grädde och mjölk. Tillsätt smör och gräddmjölk under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

Servera falukorven med potatispurén och grönsallad.