Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Het mexikansk fläskfilé med citronris
- ca 800 g Scan Piggham fläskfilé
- 100 g riven ost
PAPRIKASÅS
- 2 dl crème fraiche
- 3 urkärnade gröna paprikor
- 2-4 gröna medelstora chilifrukter urkärnade
- 2 vitlöksklyftor
- 2 dl solrosfrön
- rivet skal och saft av 1 citron
CITRONRIS
- 3 dl basmatiris
- 4½ dl vatten
- ½ tsk salt
- 100 g cashewnötter, grovhackade
- 1 msk röda linser
- 1 msk senapsfrön
- 2 hela röda chilifrukter, torkade
- 3 msk olja
- 1 tsk gurkmeja
- 5 msk färsk koriander, strimlad
- 1 dl kokosflingor
- ½ dl färskpressad citronsaft
Citronris: Skölj riset väl under rinnande kallt vatten. Häll det tillsammans med vatten och salt i en kastrull. Koka upp, rör om och låt sjuda i 10 minuter under lock. Ta bort kastrullen från värmen och låt dra i 10 minuter. Fräs cashewnötter, linser, senapsfrön och hackade chilifrukter i olja i en stekpanna i någon minut. Vänd ner blandningen i riset tillsammans med resterande ingredienser.