Honungsgriljerade revben med rödkålssallad

Honungsgriljerade revben med rödkålssallad

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 kg Scan Piggham Tjocka Revben
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • ½ dl flytande honung

RÖDKÅLSSALLAD

  • 200 g färsk finstrimlad rödkål
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 urkärnade och klyftade äpplen
  • 1 dl färskpressad citronsaft
  • rivet skal av 2 citroner
  • 1 dl flytande honung
  • 2 vitlöksklyftor pressade
  • ½ tsk chilipulver
  • ev 3 msk färsk koriander strimlad
Gör så här Sätt ugnen på 175°C. Gnid först in ribsen med citronskal, saft och vitlök och sedan med timjan, salt och peppar. Lägg på ett galler med bensidan upp i mitten av ugnen. Placera en långpanna med 5 dl vatten under gallret. Stek köttet i ca 30 min. Vänd på spjället och skeda över honungen och låt steka tills köttet är mört, ca 1 timme. Ös ofta under stekningen och fyll eventuellt på med mer vatten. Lägg över folie mot slutet så att köttet inte bränns. Vispa ihop ingredienserna till dressingen i en skål. Blanda rödkål, rödlök och äpple i en skål. Vänd ner dressingen och smaksätt med salt. Servera med honungsgriljerade revben.