Fläskfilé med brytbönor

Fläskfilé med brytbönor

För 4 personer
Ingredienser
  • Scan Piggham fläskfilé ca 500 g
  • 1 l kalvfond (av koncentrat)
  • 2 tsk salt
  • 2 gula lökar halverade
  • 1 burk hela tomater ca 400 g
  • 1 kruka basilika hela blad
  • rivet skal och saft av 2 limefrukter
  • 1 tsk tabasco
  • 1 msk olivolja

TILL SERVERING

  • kokt potatis
  • kokta brytbönor
Gör så här Koka upp kalvfonden i en vid kastrull. Stick in en köttermometer i filén. Lägg filén i buljongen, koka upp och ta bort eventuellt skum. Tillsätt salt och lök. Låt sjuda tills termometern visar 65°C, ca 15 minuter. Lyft upp filén och sila fonden. Häll 7 dl av fonden i en kastrull. Tillsätt tomater, basilika, limeskal och limesaft, tabasco och olivolja. Koka upp och mixa slätt med stavmixer. Skär filén i skivor. Servera med sås, kokt potatis och brytbönor.