Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Lammstek med bönsallad och ljummen vitkål
- 800 g Scan benfri lammstek
- ca 2 l vatten
- 1 morot grovt skivad
- 1 gul lök klyftad
- 1 hel vitlök (halverad tvärs över klyftorna)
- 2 tsk salt
- 10 svartpepparkorn
- 2 msk finhackad färsk rosmarin
- rivet skal av 1 citron
- 2 msk ströbröd
- 2 msk råsocker
- 1 tsk grovmalen svartpeppar
- 50 g smör
BÖNSALLAD
- 400 g vita bönor kokta
- 250 g cocktailtomater halverade
- 1 dl färsk mynta fint strimlad
- 1 msk olivolja
- ½ salt
LJUMMEN VITKÅL
- 1 dl vatten
- 300 g vitkål fint strimlad
- ½ tsk salt
- 1 msk olivolja
- 20 g ingefära strimlad färsk