Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Sydstatsbakad fläskfilé med ångkokta grönsaker
- 1 Scan Piggham fläskfilé ca 500 g
- 2 dl ströbröd
MARINAD
- 1 msk fransk senap
- 1 msk torkad dragon
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 dl lätt crème fraiche
- 2 vitlöksklyftor pressade
- ½ tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
ÅNGKOKTA GRÖNSAKER
- 1 dl vatten
- 1 broccoli i 4 klyftor 300 g
- 150 g salladslök ansad
- 1 liten zucchini i stavar
- 1 tsk salt
- 1 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta skivad
TILL SERVERING
- bröd