Sydstatsbakad fläskfilé med ångkokta grönsaker

Sydstatsbakad fläskfilé med ångkokta grönsaker

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 Scan Piggham fläskfilé ca 500 g
  • 2 dl ströbröd

MARINAD

  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk torkad dragon
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 vitlöksklyftor pressade
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

ÅNGKOKTA GRÖNSAKER

  • 1 dl vatten
  • 1 broccoli i 4 klyftor 300 g
  • 150 g salladslök ansad
  • 1 liten zucchini i stavar
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta skivad

TILL SERVERING

  • bröd
Gör så här Sätt ugnen på 225°C. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg ner köttet och låt marinera i 30 minuter. Ta upp köttet och vänd det i ströbröd. Lägg det i en smord ugnssäker form. Stick en köttermometer i den tjockaste av filéerna. Stek i ugnen tills termometern visar 65°C, ca 20 minuter. Koka upp vattnet till grönsakerna i en kastrull. Lägg i grönsakerna, salt, olivolja och vitlök. Koka under lock i 1-2 minuter. Servera fläskfilén med ångkokta grönsaker.