Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Soja- och ingefärsglaserade revben med rabarbercoleslaw
- ca 1 kg Scan Piggham tjocka revben eller spareribs
- 5 vitpepparkorn
- 1 msk salt
- 1 gul lök halverad
- 3 lagerblad
INGEFÄRSGLAZE
- 2 dl Kikkoman sojasås
- 1 dl honung
- ½ buljongtärning och ½ dl vatten
- 2 tsk ingefära hackad
- ½ röd chilifrukt med kärnor
- 1 vitlöksklyfta krossad
COLESLAW
- 150 färsk vitkål tunt strimlad
- 1 rabarberstjälk tunt skivad
- 5 cm rättika strimlad
- 2 vårlökar skivade
- ½ dl lätt majonnäs
- ½ dl lätt crème fraiche
- ca 2 msk koncentrerad äppeljuice
TILL SERVERING
- kokt färskpotatis