Marinerad fläskkarré med apelsin & rosmarin couscous

Marinerad fläskkarré med apelsin & rosmarin couscous

GrillaSteka För 4 personer
Ingredienser
  • 4 skivor Scan Pigghamkarré Lemon Smoke

APELSIN & ROSMARINCOUSCOUS

  • ½ fänkålsstånd
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 8-12 små kvisttomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl färskpressad apelsinsaft
  • 1 kvist rosmarin
  • 4 dl couscous

TILL SERVERING

  • crème fraiche orientalisk curry
  • rucola
Gör så här Skär fänkålen i 4 klyftor som håller ihop vid roten. Koka dem i 5 minuter i lättsaltat vatten i en kastrull. Kyl i kallt vatten och låt rinna av. Skär paprikornna i centimetertjocka strimlor. Pensla paprika- och fänkålsbitarna samt tomaterna med olja. Salta och peppra. Grilla grönsakerna på en het grill i 5 minuter. Lägg grönsakerna i en bunke, tillsätt apelsinsaft och rosmarin och låt dra i minst 30 minuter. Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen. Vänd ner grönsakerna och marinaden och smaksätt med salt och peppar. Grilla fläskkarrén på het grill i ca 4 minuter på varje sida. Servera fläskkarrén med couscous, en klick crème fraiche och lite rucola.