Calvadospenslad karré med äppel- och ananaschutney

Calvadospenslad karré med äppel- och ananaschutney

GrillaSteka För 4 personer
Ingredienser
  • 600g Scan Piggham benfri karré eller kotlett
  • saft av ½ citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta krossad
  • 5 timjankvistar
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

CALVADOSGLAZE

  • 3 dl balsamvinäger
  • 2 dl kalvbuljong
  • 1 dl koncentrerad äppeljuice
  • ½ dl calvados
  • 1½ dl strösocker
  • 2 vitlöksklyftor krossade
  • 1 gul lök klyftad
  • 1 äpple tärnat
  • 5 timjankvistar

HONUNGSGRILLADE GRÖNSAKER

  • 8 små morötter
  • 8 gröna sparrisar
  • 2 svartrötter skalade
  • saft av ½ limefrukt
  • saft av ½ apelsin
  • saft av ½ citron
  • 2 msk honung
  • 1 msk olivolja
Gör så här Halvera varje skiva kött på längden. Lägg bitarna i en plastpåse eller bunke. Tillsätt citronsaft, olivolja, vitlök, timjan, salt och peppar. Låt marinera i 30 minuter. Blanda ingredienserna till glazen i en kastrull. Låt koka ihop till hälften i ca 30 minuter. Grilla grönsakerna på en het grill tills de får lite färg, ca 10 minuter. Lägg dem i en plastpåse eller bunke. Tillsätt citrussafterna, honung och olja. Låt marinera i ca 30 minuter. Trä upp köttet på spett. Grilla dem på en het grill i 3-4 minuter på varje sida. Vänd köttet några gånger under grillningen. Pensla med glaze flera gånger under grillningen. Servera spetten med grillade grönsaker, äppel- och ananaschutney och en klassisk potatisgratäng smaksatt med kvibilleost. Tips! Det går också bra att använda färdig glaze, t ex Santa Maria Sour Lemon.