Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Calvadospenslad karré med äppel- och ananaschutney
- 600g Scan Piggham benfri karré eller kotlett
- saft av ½ citron
- 2 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta krossad
- 5 timjankvistar
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
CALVADOSGLAZE
- 3 dl balsamvinäger
- 2 dl kalvbuljong
- 1 dl koncentrerad äppeljuice
- ½ dl calvados
- 1½ dl strösocker
- 2 vitlöksklyftor krossade
- 1 gul lök klyftad
- 1 äpple tärnat
- 5 timjankvistar
HONUNGSGRILLADE GRÖNSAKER
- 8 små morötter
- 8 gröna sparrisar
- 2 svartrötter skalade
- saft av ½ limefrukt
- saft av ½ apelsin
- saft av ½ citron
- 2 msk honung
- 1 msk olivolja