Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Fetaost- och basilikafylld fläskfilé med färskpotatissallad
- ca 500 g Scan Fläskfilé
- 100 g fetaost tärnad
- 1 påse Santa Maria marinad - Smokey Honey
- 8 basilikablad
VINÄGRETT
- ½ dl äppelcidervinäger
- ½ dl olivolja
- 2 msk koncentrerad äppeljuice
POTATISSALLAD
- 600 g färskpotatis kokt ljummen halverad
- 1 rödlök skivad eller klyftad
- 15-20 svarta oliver (t ex kalamata)
- 8 röda cocktailtomater halverade
- 8 gula cocktailtomater halverade
- ½ dl gräslök grovt skuren
TILL SERVERING
- 1 kruka romansallad