Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Påsken är här tillsammans med de första vårtecknen. Oavsett hur man firar påsken så står den goda maten i centrum och för oss på Scan är det en riktig favorithögtid. På vårt påskbord är det lammet som är den stora stjärnan – en förhållandevis ny tradition i Sverige.
Under de senast 200 åren har många påskrätter gjort entré och försvunnit, som t ex saltad sill och grismage. Påsklammet fick ordentligt fotfäste först under 1900-talet i Sverige men i länderna runt Medelhavet är det en mycket gammal tradition.
Förutom äggen, som ju är ett absolut måste på påsken, så är påskmaten i övrigt förvillande lik julmaten, till och med skinkan har fått en plats på påskbordet de senaste åren. Men vi har andra tillbehör och vi kryddar annorlunda. Lite fräschare, lite lättare – ja ”vårigare” helt enkelt. Glad påsk!
Lammracks Sous Vide
Nyfiken på hur proffskockarna får till lammracksen? Nu kan du prova själv.
Till receptetLamlägg
För dig som är sugen på att imponera i köket, bjud på ett klassiskt långkok.
Till receptetLammacka de Lux
Bara fantasin sätter gränserna när du vill skapa den perfekta smörgåsen.
Till receptetFÄRSKT SVENSKT LAMMKÖTT – ÅRET RUNT
Traditionellt sett lammade tackorna i Sverige under våren, och så slaktades lammen på hösten. Men eftersom allt fler vill ha färskt svenskt lamm året runt så har svenska uppfödare börjat att styra om sin verksamhet.
Läs hela artikeln härLammytterfilé, schyssta brynta smålökar, äpple och svamp
Med rätt tillbehör blir din lammytterfilé en fullständig dröm.
Till receptetLammburgare på rostbiff
Ge dina gäster en ovanligt stor smaksensation, i form av en burgare.
Till receptetKonrogrillad lammentrecote med kickass-tillbehör!
Med lite nordafrikansk inspiration tar du lammentrecoten till en ny nivå.
VÅR STYCKMÄSTARE BENNY SNACKAR LAMM
När jag tänker på lammets betydelse för det svenska köket, kan jag konstatera att det hänt rasande mycket under senaste tio, femton åren...
Läs intervjunLammracks
Scan Styckmästarens Lammracks är en snygg detalj med attityd. Grilla hela och njut av saftigt, smakrikt kött. Dela i små kotletter och stek en...
Lammentrecote
Utvald entrecote av styckmästaren. Scan -alltid svenskt Lamm. Mycket mört och smakrikt. Går utmärkt att grilla, steka i skivor eller tillaga i ugn....
Lammstek
Scan Styckmästarens Utvalda lammstek. Lammsteken är en marmorerad och mör detalj. Den steks med fördel hel i ugn eller på grillen. Det går också at...
Lammrostbiff
Portionsstor liten detalj som gärna bryns runt om och får gå klart i ugn. På grill, låt indirekt värme göra jobbet. Snåla inte med kryddorna, gå på...