Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
FÖRVARA DITT KÖTT
Här har vi samlat lite kunskap på vad du ska tänka på när du förvarar ditt kött.
12 UTVALDA KÖTTIPS
Det finns många tips som kan förhöja ditt köttlagande. Här har vi samlat tolv snabba tips så du kan lätt tänka rätt med ditt köttänk.
Läs om våra 12 bästa köttipsKÖTTKVALITET
Det finns många faktorer som påverkar kvalitén på köttet och mycket görs redan vid uppfödningen. Faktorer som påverkar är exempelvis ras, kön, ålder, uppfödningsmodell, tillväxthastighet och vilket foder som används.
Läs mer om köttkvalitéMÖRNING OCH METOD
De viktigaste faktorerna för köttets mörhet grundläggs av mängden bindvävnad och musklernas grundstruktur samt av åtgärder som sker efter slakt.
Läs merKÖTT OCH KLASSIFICERING
I Sverige är det lag på att alla
kontrollslakterier klassificerar alla slaktkroppar. Lagen infördes 1941
och syftet var att få en rättvis fördelning eftersom resurserna var
mycket knappa. De djurslag som måste klassificeras är nöt, får, svin, häst, get och ren.