Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Vi på Scan är glada att introducera våra vegobullar, ett perfekt alternativ till julköttbullar på julbordet
Äntligen kan hela släkten njuta av goda vegetariska köttbullar i jul. Krydda vegoköttbullarna med julens alla smaker för att göra de extra juliga. Scans Vegobullar är gjorda på helt svenska råvaror med en bas av svensk åkerböna och gråärt, fria från ägg och mjölk, vilket gör de till ett bra alternativ både för veganer och vegetarianer.
KLASSISKA JULKRYDDOR
De mest klassiska julkryddorna är kryddpeppar och senap som tillsammans med lök, salt och svartpeppar skapar den där riktigt klassiska julsmaken. Stek lök i smör eller margarin, ha i vegobullarna tillsammans med kryddpeppar och senap. Smaka av med salt och peppar.
FÖR DEN ÄVENTYRSLYSTNA
För dig som vill prova något lite mer spännande, varför inte prova att steka dina vegobullar i kryddnejlika, saffran och kardemumma. Här kan du även välja att ha i lite grädde eller havregrädde så får saffranen ännu bättre fäste.
FÖR JULÄLSKAREN
För dig som bara inte kan få nog av julen, prova att steka dina vegobullar i pepparkakskryddor. Du blandar lätt din egna pepparkakskrydda med kryddnejlika, kanel, kardemumma, ingefära och kryddpeppar.
Juliga kryddor för en godare jul
Det finns väl inget som är så underbart eller nostalgiskt som doften av kryddnejlika och saffran, två kryddor vi ofta tar för givet på det traditionella julbordet. Men kryddor som kan bli lätt att glömma när vi lagar det vegetariska julbordet där mycket av maten kanske är färdiglagad eller lagas efter ett recept utan julanknytning. Därför har vi satt ihop 3 tips för hur du jular till dina vegoköttbullar.
Julkryddad Vegobit
Scans Julkryddade Vegobit är ett perfekt vegetariskt alternativ till traditionell julskinka. En ovo-vegetarisk produkt fint smaksatt med klassiska...
Vegobullar
Scans Vegobullar är gjorda på en bas av svensk åkerböna och gråärt. Bullarna är veganska och varsamt kryddade med bl.a. salt, svartpeppar och...
Vegokorv
Scan Vegokorv är en ovo-vegetarisk korv gjord på en bas av svenska ägg och rapsolja. Korven är klassiskt kryddad med bl.a. ingefära, muskot och...
Vego Middagskorv
Scan Vego Middagskorv är en ovo-vegetarisk korv gjord på en bas av svenska ägg och rapsolja. Korven är varsamt kryddad med bl.a. lök, ingefära,...
HELT SVENSKA RÅVAROR
Scans Vegobullar är gjorda på helt svenska råvaror med en bas av svensk åkerböna och gråärt, fria från ägg och mjölk, vilket gör de till ett perfekt alternativ till köttbullar för både veganer och vegetarianer.
GODA BÅDE I UGN OCH I STEKPANNAN
Vegobullarna är enkla att tillaga och du kan välja att steka de med olja eller margarin i stekpannan eller värma dem i ugnen de dagar då tiden är knapp eller när släkten står för dörren.
Var på julbordet hör vegoköttbullar hemma?
Scan Vegobullar är ett perfekt alternativ till klassiska köttbullar på julbordet. Krydda vegoköttbullarna med julens alla smaker för att göra de extra juliga. Vi rekommenderar att du steker de med senap och kryddpeppar för att få en riktigt härlig och nostalgisk julsmak.
Välj rätt julskinka
Julskinkan har ofta huvudrollen på julbordet och ska väljas med omsorg. Vi hjälper dig att hitta rätt...
Julbordets alla magiska klassiker
Fyll på med allt det goda som hör julen till, som klassisk julskinka, julköttbullar, prinskorv och julkorv. Här hittar du massor av tips, idéer...
Hemligheten bakom att griljera din julskinka
En vacker julskinka kan lyfta vilket julbord som helst. Här tipsar vi om olika griljeringar , från den traditionella sorten till lyx- och...