Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
JULSKINKANS ANATOMI
Förr i tiden såg julskinkan ut som i en Kalle Anka-film – stor och grann – och med benet som stack ut. Det skulle vara rejält med pompa och ståt, och därför brydde man sig inte om att stycka upp den i mindre delar. Den kunde istället väga uppåt sju kilo. Eftersom den tog för sig så pass på julbordet, tog man också ännu allvarligare på traditionen kring hela anrättningen. Mängder av tid lades åt tillagning och griljering. Och skinkan, den räckte ända till påsk.
De två exklusivaste bitarna, som Benny talar sig särskilt varmt om, är innan- och ytterlåret. Det är av dessa bitar han framställer gourmetskinkan. De fina musklerna saknar hinnor så du får stora köttiga skivor, med en fin fettkant runt om.
Vill du bli familjens egen styckmästare och fixa årets skinka enligt konstens alla regler? Sätt igång nu, för det är inte långt kvar till jul. Annars hjälper vi dig mer än gärna längs vägen.
Vår gårdsmärkta julskinka har en tydlig adress
Det blir allt viktigare att veta var ditt kött kommer ifrån. Därför är vi väldigt glada att kunna presentera vår Gårdsmärkta julskinka, där du kan ...
Så här tillagar du din julskinka från grunden
Det finns två sätt att tillaga en rimmad julskinka, antingen ugnsbakar du den eller så kokar du den. Så här gör du steg för steg, för att få din...
Hemligheten bakom den perfekta griljeringen
En vacker julskinka kan lyfta vilket julbord som helst. Här tipsar vi om olika griljeringar, från den traditionella sorten till lyx- och...
JULSKINKA KOKT GOURMET CA 2,7KG
En lyxigare julskinka som framtagits med extra omsorg. Den är specialskuren och är utan buljong. Gourmet julskinka är färdigkokt. Genom att du själ...
JULSKINKA KOKT EKO CA 2,4KG
Scans fina ekologiska julskinka tar tillvara på alla skinkans delar. Vi delar skinkan i 4 delar för att få en ca vikt 2 kg per Julskinka. Råvaran ä...
JULSKINKA SKIVAD KOKT & GRILJERAD CA 1,2KG
Scan Hel Skivad Julskinka är bara att öppna och njuta. Vår lätthanterade julskinka, gjord på skinka från Pigghamgris, har här både griljerats &...