Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
GRUNDREGLER
LÅT KÖTTET STÅ FÖR SMAKEN
Alla våra hamburgare består av 100% svenskt kött av högsta kvalitet så oavsett vilken av våra hamburgare du väljer lovar vi att det kommer att smaka gott.
GRILLA HAMBURGARE MED HETTA
Se till att grillen är riktigt het innan du slänger på hamburgarna. Köttets yta ska fräsa ordentligt när du lägger hamburgarna på grillen.
LÅT BURGAREN VARA IFRED
För dig som vill ha en saftigare burgare, undvik att trycka på burgaren med stekspaden, på så sätt stannar saften kvar i burgaren.
Skär heller aldrig upp en hamburgare för att se om den är klar, då rinner köttsaften ut.
TILLBEHÖR GÖR DET ÄNNU GODARE
För de yngre kanske det endast är ketchup och kanske lite ost som gäller, men för oss gourmander finns ju en hel värld av goda tillbehör till hamburgare. Listan kan göras lång med ingefärsmajo, salsa eller kryddsmör, läs mer tips här.
FÄRS OCH FORM
HAMBURGARE PÅ HÖGREVSFÄRS
Färs av högrev har en högre fetthalt än traditionell nötfärs, det gör att köttsmaken framträder tydligare. En högre fetthalt innebär även att du inte behöver blanda färsen med ägg eller ströbröd för att forma till biffar. Ett tips är att inte blanda kryddorna i färsen, då kan det lätt bli torrt. Krydda istället ovanpå biffarna så behåller du saftigheten.
FORMA BURGAREN RÄTT
En miss många gör är att forma hamburgaren till en rund form. När köttet tillagas sväller det vilket gör burgaren ännu rundare, och då blir det svårt att få plats med toppingen. Ett tips är därför att istället trycka en liten grop mitt i burgarna, då blir den plattare.
Försök också att arbeta med smeten så lite som möjligt, värmen från händerna i kombination med hårt packad smet kan göra köttet segt.
Smashed burger
Att smasha burgaren har onekligen blivit populärt. Metoden går ut på att man pressar ut en färsboll med ett ordentligt tryck på ett stekbord eller i en stekpanna, detta skapar största möjliga stekyta vilket ger en krispig och god crust samtidigt som det stänger inne saftigheten. Våra smarta rullpack förpackningar är perfekta för just smashing. Måtta, skiva och pressa ut direkt från förpackningen.
Läs merCHEDDARBURGARE
Ost är livet. Låt oss introducera vår nya saftiga hamburgare fylld med Svensk cheddarost som smälter vid tillagning och skapar en krispig yta.
Läs merGoda tillbehör till grillat
Alla har ju sin favorit på grillen. Och det är ju det som är praktiskt med grill - alla kan köra sitt eget race om de vill! Blanda och bjud. Det är ingen raketforskning, gör det enkelt, låt det ta tid och passa på att umgås runt grillen.
Läs om alla goda tillbehörGrilla
Alla gillar grillen. Men vi är ganska olika i hur vil grillar. Somliga kastar sig över grillen med ett otroligt fokus, medan andra bara tänder och låter elden ha sin gång. Men vem har rätt?
Läs mer om grillning