Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Prepp och förberedelser
Karrén är en mångsidig detalj som säljs både hel och i skivor, med eller utan ben. En karré kan bli ännu godare om du marinerar den. Stoppa ner karréskivorna i en plastpåse med marinaden och skaka runt så att köttet blandas ordentligt. Låt det sedan stå i kylskåpet över natten. Här tipsar vi om goda marinader.
Karrén på grillen
Var noga med att köttet är rumstempererat innan du lägger det på grillen. Grilla karrén på direkt värme tills den fått fin färg, flytta den sedan till sidan av grillen utan kol så du kan grilla indirekt, tills den är färdig. Här kan du läsa om rekommenderade innertemperaturer.
Fläskkarré i bit
Grilla skivorna på medelvärme. Centimetertjocka skivor behöver minst tre minuter per sida för att bli helt genomstekta. Du kan kolla om köttet är färdigt genom att sticka in en gaffel på ett tjockt ställe i köttbiten. Köttsaften som sipprar fram ska vara helt klar och genomskinlig, dvs inte rosa! Karré ska ätas välstekt. Du vet att den är färdig när den har en innertemperatur på 75 grader.
MER OM fläskkarré
Vill du veta mer om fläskkarré? I vår köttguide skriver vi mer om denna detaljens ursprung och historia, andra tillagningssätt samt mycket mer som är värt att veta om fläskkarré.
Läs merKarré Hållbarhetsgris
Karre av svensk Hållbarhetsgris. Scans Hållbarhetsgris kommer alltid från Halla Gård i Västergötland. Karrén passar utmärkt för grillen, att steka ...
Karré rapsgris
Fläskkarrén sitter på främre delen av grisen, mellan huvud och kotlettrad. Karrén är en mångsidig detalj som kan tillagas både hel och i skivor....
GrillKarré
Scan grillkarré är marinerad karrén med chili och rosmarin för att du lätt ska få ett lyckat grillresultat varje gång. Karrén sitter på främre...