Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Spett och spjut
Gör dina egna eller köp färdiga från Scan. Blanda olika och smaka av varandra.
Här är en yoghurtsås som är god att ha på grillspetten innan servering: Blanda ihop 1 dl turkisk yoghurt, 2 msk finstrimlad mynta, 2 tsk flytande honung och salt.
Grillad melonsallad
Testa något nytt och addera grillad melon till din sallad. Supersommrigt och fräscht!
1⁄2 galiamelon, urkärnad och skuren i klyftor
70 g ruccola
1 msk pressad citronjuice
1 1⁄2 msk olivolja
1⁄2 dl solroskärnor
Olja och salt
Ringla lite olja och salt på melonklyftorna och grilla de på hög temperatur till fin färg. Skär sedan bort skalet och tärna den. Blanda melonen med ruccolan, citronjuicen och olivoljan. Strö över solroskärnorna och lite flingsalt.
GRILLADE PRIMÖRMORÖTTER MED PAPRIKADIP
Man ska ta tillvara på säsongens råvaror! Grillade primörmorötter är ett svårslaget tillbehör till grillat och en favvis bland barnen.
12 små primörmorötter, ansade
Olivolja och salt
Paprikadip:
1 1⁄2 dl creme fraiche
100 g rostad paprika, finhackad
Salt
Ringla lite olja och salt på morötterna och grilla dem på hög temperatur till fin färg. Blanda paprikan med creme fraichen och smaka av med salt. Servera morötterna med dippen.
KORVAR PÅ GRILLEN
Varför inte upptäcka dina nya korvfavoriter nu när det är grilltider? Oavsett vilken korv du lägger på grillen är en sak säker: En korv från Scan innehåller enbart svenskt kött.
Läs mer om våra olika korvar för grillen